Goede doel 2020

Ons eerste goede doel is…

De Klassieker van het Goede Doel zou zijn naam niet waarmaken als we geen goede doelen zouden steunen. We kiezen telkens verenigingen die zich met hart en ziel inzetten voor anderen. Onze eerste keuze was dit jaar snel gemaakt. Via veldrijdster Jolien Verschueren kwamen we uit bij Cycling 4 Disability.

Jolien is meter van deze vereniging die fondsen inzamelt om mensen met een beperking te helpen als ze het moeilijk hebben. Zo kochten ze al materiaalkoffers voor blinde kinderen bij vzw Oranje, een revalidatietoestel voor de Vierklaver en een ligbike voor para-atlete Laurence Vande Vijver om haar droom van de Paralympische Spelen te steunen.

Cycling 4 Disability is vooral actief in Maldegem en omstreken, maar de vzw staat open voor iedere persoon met een handicap die hulp nodig heeft.

Voor het tweede goede doel kijken we door een roze bril

In navolging van onze inspirator, wijlen eregouverneur André Denys, proberen we ook altijd een goed doel te ondersteunen dat zich inzet voor de strijd tegen kanker. Ons tweede goede doel voor de editie 2020 is daarom Think Pink vzw.

Think Pink is de nationale borstkankercampagne die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. Voorzitter Heidi Vansevenant richtte Think Pink in 2007 op. Van een organisatie met 1 personeelslid – Heidi zelf – evolueerde de vzw ondertussen naar een klein team. Maar Think Pink staat er vooral dankzij de helpende handen van onze meer dan 300 fantastische vrijwilligers.

Think Pink informeert en sensibiliseert over borstkanker, steunt innovatief onderzoek en steunt zorg- en nazorgprojecten.

Als jullie op zaterdag 11 april massaal komen fietsen aan de sporthal in de Waalstraat in Zulte, dan kunnen wij Think Pink en Cycling 4 Disability financieel steunen om hun campagnes tot een goed einde te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties Beschermd door WP-SpamShield Spam Plugin