Goede doel 2018

MFC Heynsdaele is een multifunctioneel centrum gelegen in Ronse voor jongeren met gedrags- en/of emotionele stoornissen (12-21jaar).
Afhankelijk van de hulpvraag krijgen jongeren die het langdurig moeilijk hebben in hun ontwikkeling er specifieke begeleiding, behandeling, onderwijs en onderdak.
In Heynsdaele worden kansen voor deze jongeren gecreëerd samen met hun familie en sociale context, zodat ze een plaats kunnen vinden in de maatschappij.
Tot 31 december 2017 viel het MFC onder de Provinciale koepel. Vanaf 2018 wordt het centrum opgenomen in de autonome VZW van Pedagogisch Centrum Wagenschot.
MFC Heynsdaele is sinds jaar en dag partner van ons evenement en ook dit jaar voorzien we terug een bevoorrading op hun domein boven op de nieuwe Kwaremont.
We steunen met onze rit hun Paardenproject. Hiermee wordt op het eigen domein equitherapie en een dagbesteding uitgebouwd met paarden en ook in de vrijetijdsbesteding van de jongeren krijgen de paarden een plaatsje.
Dieren zijn bij uitstek geschikt om een jongere voldoende veiligheid en uitdaging te bieden en om er verbinding mee aan te gaan.

Verder gaan onze opbrengsten van de klassieker evenredig naar een oude bekende vereniging: OIGO, “opgeven is geen optie” die als doelstelling heeft het comfort van de kankerpatiënt te verhogen.

Als organisatie staan we 100 % achter beide goede doelen en hopen ook op uw medewerking door met grote getale deel te nemen aan de Klassieker of aan het ontbijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie Spam Blokkade door WP-SpamShield