Parcours

“Klassieker van het Goede Doel”

Het parcours van de “klassieker van het Goede Doel” neemt je mee langs de mooiste plaatsjes en uitzichten van de streek. Langs kronkelende weggetjes fietsen we de nodige hoogtemeters bijeen. We zorgen voor een mix van bekende en minder gekende hellingen, met net voor het einde de Nokereberg als vaste scherprechter. We vermijden de kasseien (tenminste als je in Nokere het gootje neemt). Met tochten van 75, 105 en 120 kilometer bieden we jullie een gevarieerd parcours aan, met voor elk wat wils.

 Jaarlijks wisselend parcours 

Het parcours van de “Klassieker van het Goede Doel – rit ere-gouverneur André Denys” zoekt ieder jaar nieuwe weggetjes, hellingen en prachtige vergezichten op. We trekken steevast richting de Zwalmstreek, Vlaamse Ardennen & Pays de Collines. 

In de zoektocht naar een eigen identiteit besloten we om een vast stramien in onze parcours in te bouwen. Zo krijgt de fietser enkele herkenningspunten. We hebben met de Zwalmstreek, Vlaamse Ardennen en het Pays des Collines echter zoveel moois om te fietsen, dat we dit moeilijk in één parcours kunnen gieten. Daarom maken wij 2 parcours die we elk jaar afwisselen.

Het ene jaar fietsen we richting Avelgem en het glooiende Sint-Denijs Zwevegem. Via Pottes en Cordes, waar de wind vrij spel heeft, trekken we richting Frasnes-lez-Anvaing. Na enkele beklimmingen in het Pays des collines fietsen we via Ronse en de Vlaamse Ardennen terug.

En het andere jaar gaat het parcours via Oudenaarde naar de Zwalmstreek en Zottegem. Via Brakel duiken we dan de taalgrens over naar Pays des Collines. Opnieuw trekken we dan naar Ronse en de Vlaamse Ardennen, maar via andere wegen. Enkel Nokereberg blijft kort voor het einde elk jaar de vaste scherprechter in de 2 verschillende parcours.

Zo zullen we deze 2  mooie fietsstreken jaarlijks afwisselen. Maar wees gerust. Enkel de kern van de tochten blijft dezelfde. Elk jaar zal er wel iets vernieuwend zijn. Een nieuwe helling, een nieuwe lus, andere weggetjes, enz…

 

2 Replies to “Parcours

  1. Beste,

    kan U mij al het gpx-bestand doorsturen voor de tocht van 120km,ik ben nml. van plan om komende zaterdag te fietsen,om aan de mogelijke drukte wat te ontsnappen.
    Bestelnummer 1236
    Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties Beschermd door WP-SpamShield Spam Plugin