Parcours

“Klassieker van het Goede Doel”

Het parcours van de “klassieker van het Goede Doel” neemt je mee langs de mooiste plaatsjes en uitzichten van de streek. Langs kronkelende weggetjes fietsen we de nodige hoogtemeters bijeen. We zorgen voor een mix van bekende en minder gekende hellingen, met op 8km van het einde nokereberg als vaste scherprechter. We mijden de kasseien (tenminste als je in Nokere het gootje neemt). Met tochten van 75km, 110km en 160km bieden we jullie een gevarieerd parcours aan, met voor elk wat wils.

 Jaarlijks wisselend parcours 

Het parcours van de “klassieker van het goede doel – rit ere-gouverneur André Denys” zoekt ieder jaar nieuwe weggetjes, hellingen en prachtige vergezichten op. We trekken steevast richting de zwalmstreek, Vlaamse Ardennen & Pays de Collines. 

In de zoektocht naar een identiteit voor onze parcours besloten we om een vast stramien in onze parcours in te bouwen. Zo krijgt de fietser enkele herkenningspunten. We hebben met de zwalmstreek, Vlaamse Ardennen en de Pays de Collines echter zoveel moois om te fietsen, dat we dit moeilijk in 1 parcours kunnen gieten. Daarom maken wij 2 parcours die we elk jaar afwisselen.

In de even jaren (2020, 2022, 2024, …) fietsen we richting Avelgem en het glooiende Sint-Denijs Zwevegem. Via Pottes en Cordes, waar de wind vrij spel heeft, trekken we richting Frasnes-lez-Anvaing. Na enkele beklimmingen in het pays de collines fietsen we via Ronse en de Vlaamse ardennen terug.

In de oneven jaren (2021, 2023, 2025, …) gaat het parcours via Oudenaarde naar de zwalmstreek en Zottegem. Via Brakel duiken we dan de taalgrens over naar Pays de Collines. Opnieuw trekken we dan naar Ronse en de Vlaamse Ardennen, maar via andere wegen. Enkel nokereberg blijft op 8km van het einde, elk jaar de vaste scherprechter in de 2 verschillende parcours.

Zo zullen we deze 2  mooie fietsstreken jaarlijks afwisselen. Maar wees gerust. Enkel de kern van de tochten blijft dezelfde. Elk jaar zal er wel iets vernieuwend zijn. Een nieuwe helling, een nieuwe lus, andere weggetjes, enz…

Parcours 2020

In 2020 gaat het parcours dus via Sint-Denijs Zwevegem, Pottes, Frasnes-lez-Anvaing, pays de collines en de Vlaamse Ardennen. Er is een tocht van 75km, eentje van 110km en een van 160km voorzien. Ontdek deze tochten hieronder.

Voor de wielertoeristen die liever een vlakke rit fietsen, hebben we dit jaar ook een (vlak) parcours van 50km

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie Spam Blokkade door WP-SpamShield