Corona-editie blijkt schot in de roos

Weinige organisaties deden het hen dit jaar al voor: in volle coronatijden een kwalitatieve toertocht aanbieden voor wielertoeristen.  WTC de Leierenners uit Zulte slaagde daar met verve in met de 16de editie van hun Klassieker van het Goede Doel.  De overhandiging van een cheque van 6.290 EUR aan de Back on Track Foundation was de kers op de taart.

De zaterdag na de Ronde van Vlaanderen organiseren WTC de Leierenners jaarlijks hun Klassieker van het Goede Doel.  Vorig jaar waren ze verplicht hun organisatie te schrappen omwille van corona.  Maar de goesting was groot om dit jaar wel iets te doen voor wielertoeristen en het goede doel.  Van achter hun computerschermen bokste het organisatiecomité een corona-editie van hun klassieker in elkaar.

De focus lag deze editie helemaal op de wielertoeristen, die verwend werden met tochten van 75, 105 en 120 km.  Inschrijven gebeurde vooraf en digitaal en elke deelnemer kreeg een rijkgevulde musette aangeboden.  Op zaterdag 10 april trotseerden Flandriens de aprilse grillen.  Op zondag 11 april genoten de meeste fietsers van een uitdagend (en droog) parcours.  Anderen hadden eerder al gebruik gemaakt van de aangeleverde GPX-bestanden om de Vlaamse Ardennen te verkennen. In totaal participeerden 803 deelnemers aan deze Corona-editie.

Géén Klassieker zonder goede doel.  De Back on Track Foundation, gelinkt aan meerkamper Thomas Van der Plaetsen uit het naburige Deinze, mocht een cheque van maar liefst 6.290 EUR in ontvangst nemen en daar waren ze wat blij om.  Zo werd ook die traditie verder gezet.  Wijlen eregouverneur André Denys zou trots geweest zijn!

Volgend jaar hopen WTC de Leierenners opnieuw een volwaardige Klassieker van het Goede Doel te kunnen organiseren.  Noteer alvast zaterdag 9 april 2022 in jullie agenda.  Want hoewel ze kunnen terugblikken op een geslaagde corona-editie, snakken ze stiekem naar de geur van ingesmeerde kuiten, het zoeven van pelotons en het nagenieten in een overvolle sporthal.  Tot dan!  

One Reply to “Corona-editie blijkt schot in de roos”

Comments are closed.