Dit zijn onze goede doelen

We zouden niet de Klassieker van het Goede Doel zijn, mochten we ons niet inzetten voor de goede zaak. Daarom hebben we net als de voorgaande jaren opnieuw gekozen om een groot deel van de opbrengst te schenken aan twee goede doelen.

Vorig jaar reden jullie nog door de Vlaamse Ardennen voor het Mecenaatfonds van het UZA en de 1.000 km van Kom Op Tegen Kanker. Dit jaar hebben we gekozen voor twee acties die ons nauw aan het hart liggen: vzw Oigo en Live for Better Days.

Waarom Oigo en Live for Better Days? Wel…

Oigo is de afkorting van Opgeven Is Geen Optie. En dat was ook het motto van onze goede vriend oud-gouverneur André Denys in zijn strijd tegen kanker. Het hoeft dan ook geen betoog dat we die vzw een warm hart toedragen. Oigo zet zich in om het comfort van kankerpatiënten te verhogen via de financiering van zeer concrete projecten. De voorbije jaren werden o.a. volgende projecten gerealiseerd: een ingericht terras voor de palliatieve afdeling UZ Gent, ijskappen tegen haaruitval, aankoop van relaxzetels, … En ook voor 2017 staan er weer waardevolle projecten op de agenda. Meer informatie daarover vindt u op www.oigo.be.

De tweede actie, Live for Better Days, is een initiatief van Ellen Snoeck. Deze jonge Zultse, dochter van een van onze trouwste sponsors, kreeg in september 2014 een hard verdict: een ongeneeslijke hersentumor. Toen nog van het type twee, zogenaamd niet agressief. Ze wou meer weten over haar ziekte, maar al snel bleek dat er amper onderzoek is naar ongeneeslijke hersentumoren van de tweede graad. Daar wil ze in samenwerking met het Antikankerfonds en professor Bart Neyns van het UZ Jette verandering in brengen. Met allerlei acties, zoals optredens, zamelt ze geld in om een nieuw onderzoek te starten. Wij dragen dan ook graag ons steentje bij.

Zo, nu weten jullie waar het grootste deel van het inschrijvingsgeld naartoe gaat. We verwachten jullie dan ook massaal aan de sporthal in Zulte op 8 april. Om te fietsen for better days. Want opgeven is geen optie!