Wegrit 2018

Parcours “Klassieker van het Goede Doel”

Het parcours van de “klassieker van het Goede Doel” neemt je mee langs de mooiste plaatsjes en uitzichten van de streek. Langs kronkelende weggetjes fietsen we de nodige hoogtemeters bijeen. We zorgen voor een mix van bekende en minder gekende hellingen, met op 8km van het einde Nokere berg als vaste scherprechter. We mijden de kasseien (tenminste als je in Nokere het gootje neemt). Met tochten van 70km, 110km en 160km bieden we jullie een gevarieerd parcours aan, met voor elk wat wils.

GPX routes

Vanaf nu zijn deze te downloaden op deze pagina. Rechts klik op de tekst “Download” onder het hoogteprofiel en kies: opslaan als…
Zo krijgt u het gpx-bestand op uw computer om te gebruiken met uw gps.

 

Jaarlijks wisselend parcours

Onze succesvolle passage in Sint-Denijs-Zwevegem – misschien beter bekend als Bevergem – de vorige 2 jaar smaakt naar meer. Daarom gaat de wegrit 2018 opnieuw richting Zwevegem & Celles, alvorens de heuvelzone van “Pays de Collines” in te duiken.

In 2019 keren we dan terug naar onze roots: “De Zwalmstreek” Jarenlang ging onze “Rit v.d. Gouverneur” en daarna de “Klassieker v.h. Goede doel” via de Zwalmstreek naar de Vlaamse Ardennen.  Hoog tijd om deze prachtige fietsomgeving nog eens aan te doen.

Zo zullen we deze 2  mooie fietsstreken jaarlijks afwisselen. Maar wees gerust. Enkel de kern van de tochten blijft dezelfde. Elk jaar zal er wel iets vernieuwend zijn. Een nieuwe helling, een nieuwe lus, andere weggetjes, enz…

 

Parcours 2018

Het parcours trekt dit jaar dus opnieuw richting Sint-Denijs, maar wordt zeker geen kopie van vorig jaar. Onze parcoursbouwer is op zoek gegaan naar een aantal nieuwe hellingen en leuke wegen. Er is opnieuw een tocht van 70km, eentje van 110km en een van 160km voorzien.

Parcours 70km

Het traject van 70km is voor iedereen haalbaar. Elke recreatieve fietser die er zijn tijd voor neemt, moet dit licht glooiend landschap aankunnen. Starten kan tussen 7u30 en 14u00. Er is één bevoorrading voorzien.

De tocht trekt richting Avelgem, Escanaffles en Amougies, waar je vlak voor de bevoorrading met de Côte du Lait Battu (Karnemelkbeekstraat) een serieuze kuitenbijter tegenkomt. Daarna fietsen we richting Kaster en Wortegem, waarna de finale kan losbarsten op Nokereberg. Vanaf hier rest nog de laatste rush van 8 kilometer tot de finish.

Download file: KVGD18 70km.GPX

Parcours 110km

De meer geoefende fietser komt met de 110km zeker aan zijn trekken. Er staan meerdere hellingen op het menu, waaronder ook enkele minder gekende maar uiterst mooie klimmetjes. Onderweg zijn er 2 bevoorradingen voorzien. Starten kan tussen 7u30 & 13u

De tocht trekt via Anzegem en Avelgem richting Sint-Denijs Zwevegem, waar de eerste bevoorrading is. Vooral bij tegenwind is dit parcours niet te onderschatten. Na de bevoorrading in Sint-Denijs gaan we via Molenbaix, Velaines en Cordes naar Anvaing. Hier heeft de wind vrij spel, maar gelukkig blaast die meestal in de rug. Aan het kasteel van Anvaing hebben we met de drève Callois een mooie, maar onderschatte helling. Hierna volgen met La Bourliquet, Les Monts en de Lait Battu drie kuitenbuiters. Na een deugddoende tweede bevoorrading trekken we richting Kaster en Wortegem. Hierna kan de finale losbarsten op Nokereberg. Vanaf hier rest nog de laatste rush van 8 kilometer tot de finish.

Download file: KVGD18 110km.GPX

Parcours 160km

Dit is een parcours voor de gedreven fietser. Met 15 hellingen staan er zowel gekende als minder gekende hellingen op het menu. Er zijn 3 bevoorradingen voorzien. Starten kan tussen 7u30 & 10u.

Download file: KVGD18 160km.GPX

NIEUWE LUS 160km

De tocht begint rustig en volgt het parcours van de 110km tot en met de helling van “Drève Callois” in Anvaing. Daarna volgt een totaal nieuwe lus van 50km. We fietsen via Montroeul-au-Bois, Moestier, Grandmetz en Buissenal met onderweg maar liefst 6 hellingen. Gelukkig kom je hier onderweg ook nog een bevoorrading tegen om energie bij te tanken. Na de bevoorrading volgen nog enkele kuitenbijters alvorens we in Frasnes-lez-Buissenal opnieuw op het parcours van de 110km komen.

In deze nieuwe lus, zitten dus 6 hellingen.

Helling lengte gemid. % max % hoogteverschil
Le Trou Robin 500m 8,8% 17% 44m
Le Saule Pendu 1250m 5,4% 10% 67m
Warloche 840m 6,1% 52m
Sartiau 850m 7% 60m
Bois Lefebvre 1070m 5,4% 58m
Hameau des Papins 1100m 7,5% 16% 83m