Wegrit 2019

Parcours “Klassieker van het Goede Doel”

Het parcours van de “klassieker van het Goede Doel” neemt je mee langs de mooiste plaatsjes en uitzichten van de streek. Langs kronkelende weggetjes fietsen we de nodige hoogtemeters bijeen. We zorgen voor een mix van bekende en minder gekende hellingen, met op 8km van het einde Nokere berg als vaste scherprechter. We mijden de kasseien (tenminste als je in Nokere het gootje neemt). Met tochten van 75km, 110km en 160km bieden we jullie een gevarieerd parcours aan, met voor elk wat wils.

Jaarlijks wisselend parcours

De laatste 3 jaar ontdekten we de streek rond Sint-Denijs-Zwevegem. Via Celles, Vélaines en Cordes fietsten we dan naar de heuvelzone van Frasnes-lez-Anvaing & “Pays de Collines” om vervolgens de Vlaamse Ardennen in te duiken en terug te keren.

In 2019 keren we terug naar onze roots: “De Zwalmstreek” Jarenlang ging onze “Rit v.d. Gouverneur” en daarna de “Klassieker v.h. Goede doel” via de Zwalmstreek naar de Vlaamse Ardennen en de “Pays de Collines”.  Hoog tijd om deze prachtige fietsomgevingen nog eens aan te doen.

Zo zullen we deze 2  mooie fietsstreken jaarlijks afwisselen. Maar wees gerust. Enkel de kern van de tochten blijft dezelfde. Elk jaar zal er wel iets vernieuwend zijn. Een nieuwe helling, een nieuwe lus, andere weggetjes, enz…

Parcours 2019: Nieuw Parcours

Voor het nieuwe parcours zijn we op zoek gegaan naar enkele nieuwe hellingen en leuke wegen in een andere streek, nl. de Zwalmstreek, Vlaamse Ardennen en de “Pays de Collines” Er is een tocht van 75km, eentje van 110km en een van 160km voorzien. Ontdek deze tochten hieronder

Parcours 75 km

Het traject van 75km is voor iedereen haalbaar. Elke recreatieve fietser die er zijn tijd voor neemt, moet dit licht lopend parcours aankunnen. Fiets over een licht glooiend landschap met mooie vergezichten, en toch hier en daar een steil kort klimmetje. Starten kan tussen 7u30 en 14u00. Er is één bevoorrading voorzien.

De tocht van 75km start met een kort opwarmertje op het plateau van Kruishoutem, maar daarna volgen vooral vlakke wegen. Na de splitsing in Ooike, dalen we naar Moregem, waar we in de weidse velden prachtige vergezichten op stad Oudenaarde hebben. Eens Oudenaarde voorbij start het klimwerk. Met de Achterberg krijgen we een serieuze kuitenbijter. In Maarkedal komen we dan opnieuw op het parcours van de 110km. Hier krijgen we vooral glooiende wegen, maar ook prachtige uitzichten. Met de Boskant, de Spichtenberg en de Hotond volgt een 3-luik vlak voor een welverdiende bevoorrading.

Daarna fietsen we richting Avelgem en Anzegem met onderweg nog de Hellestraat. De finale kan losbarsten op Nokereberg. Vanaf hier rest nog de laatste rush van 8 kilometer tot de finish.

Parcours 110km

De meer geoefende fietser komt met de 110km zeker aan zijn trekken. Er staan meerdere hellingen op het menu, waaronder ook enkele minder gekende maar uiterst mooie klimmetjes. Onderweg zijn er 2 bevoorradingen voorzien. Starten kan tussen 7u30 & 13u

Het eerste deel van deze tocht is overwegend vlak. Via Kruishoutem komen we aan de splitsing in Ooike. Hierna trekken we naar de 1e korte helling, nl de “korte ast”. In Zwalm is er een 1e bevoorrading. In de zwalmstreek komen we natuurlijk op glooiende wegen terecht en met de  “Langendries”, de “Vlamme”, de “Marebeekstraat” en de “Veldeman” krijgen we hier enkele hellingen. In Maarkedal komen we op het parcours van de 75km terecht en krijgen we met de boskant, de spichtenberg en de Hotond  een lastig 3-luik vlak voor een welverdiende 2e bevoorrading.

Daarna fietsen we richting Avelgem en Anzegem met onderweg nog de” Hellestraat”. De finale kan losbarsten op Nokereberg.

Parcours 160km

Dit is een parcours voor de gedreven fietser. Met 15 hellingen staan er zowel gekende als minder gekende hellingen op het menu. Er zijn 3 bevoorradingen voorzien. Starten kan tussen 7u30 & 10u.

Het eerste deel van deze tocht is overwegend vlak. Via Kruishoutem komen we aan de splitsing in Ooike. Hierna trekken we naar de 1e korte helling, nl de “korte ast”. In Zwalm is er een 1e bevoorrading. In de zwalmstreek komen we natuurlijk op glooiende wegen terecht en met de  “Langendries”, de “Vlamme”, de “Marebeekstraat” en de “Veldeman” krijgen we hier enkele hellingen. 

Na de splitsing in Opbrakel gaat de tocht van 160km richting “Pays de Collines” Over glooiende wegen en langs mooie vergezichten fietsen we naar de 2e bevoorrading in Oeudeghien. Daarna is er opnieuw klimwerk met de Chemin du landat, le Sartiau, Hameau de papins en de Grinquier. Via de fortuinberg pikken we terug in op de andere 2 routes, waarna we meteen de lastige, maar mooie spichtenberg en Hotond krijgen. Hierna volgt een 3e welverdiende bevoorrading.

Daarna fietsen we richting Avelgem en Anzegem met onderweg nog de” Hellestraat”. De finale kan losbarsten op Nokereberg. Vanaf hier rest nog de laatste rush van 8 kilometer tot de finish.